För mer information

Anders Pohl
Projektledare
070 313 31 58
anders.pohl@akademiskahus.se

Humanistiska teatern i Uppsala nomineras till Plåtpriset

Måndag, 5 februari 2018
Plåtpriset är ett hederspris som delas ut av PLÅT-seminariet i syfte att uppmuntra och hylla innovation och hållbart byggande. En av de nominerade är Humanistiska teatern, som Akademiska Hus låtit bygga vid Uppsala universitet.

En skola, en äggbastu, ett infillbostadshus, ett stadsradhus och ett auditorium är alla nominerade till utmärkelsen Plåtpriset 2018. Vi håller tummarna för att vår Humanistiska teater vinner priset, vars syfte är att uppmuntra och hylla innovativa och hållbara metallfasader. Det delas ut under arkitekturevenemanget PLÅT18 den 8 mars på Slagthuset i Malmö.

Utmärkelsen delas ut en gång per år i samband med arkitekturevenemanget PLÅT. Samtliga byggnader kommer då också att presenteras av respektive arkitekt. Årets nominerade metallfasader är en mix av monolitiska volymer och vackra materialkombinationer, glimmande metaller men ändå i ett dämpat och i respektfullt samspel med sin omgivning. Vinnarna får förutom äran, motta ett unikt pris skapat av den internationellt erkända metallkonstnären Marie Louise Kold.