För mer information:

Tommy Stjernfeldt
Senior rådgivare/projektledare Biomedicum
08-685 75 35
tommy.stjernfeldt@akademiskahus.se

Följ med in i ett av Europas största laboratorier – Biomedicum är klart för inflytt

Tisdag, 24 april 2018

I dagarna lades den sista pusselbiten på nybyggda Biomedicum på campus Solna; en skyway dockades mellan de två byggnaderna Biomedicum och Bioclinicum (forskningshuset vid Karolinska Universitetssjukhuset) tvärs över Solnavägen. Nu kan bygget betraktas som klart och hyresgästen Karolinska Institutet har redan börjat flytta in.

Biomedicum Interiör

Karolinska Institutets (KI) forskningslaboratorium Biomedicum är med sina 65 000 kvm ett av Europas största laboratorier med plats för över 1 600 forskare och övrig personal. Genom att samla forskare från olika vetenskapliga discipliner under ett och samma tak främjar byggnaden till nya samarbeten och utbyte av erfarenheter, ideér och tekniker över vetenskapliga gränser. En tillgänglig och funktionell arbetsmiljö med många naturliga mötesplatser ger förutsättningar för positiva synergier mellan forskare och forskningsprojekt. En kreativ atmosfär som dessutom utgår ifrån funktionsbehov med flexibla och innovativa miljöer gör det möjligt för en dynamisk och flexibel organisation av både små och stora forskargrupper.

Häng med vår fastighetsförvaltare Elisabet Linder på en rundtur i de nya lokalerna.

Läs mer om Cookies