För mer information

Peter Bohman
Marknadsområdesdirektör
070 634 31 09
peter.bohman@akademiskahus.se

Akademiska Hus och IKEA i samarbete om ny mötesplats

Måndag, 20 augusti 2018

På måndag, den 27 augusti, välkomnar Akademiska Hus IKEA till Campus Umeå när möbeljätten inviger sin mötesplats mitt på campusområdet.

Centralt på Campus Umeå finns byggnaden Universum. Här kan studenter ta del av studentservice, utställningsytor och gott om studieplatser. I en av utställningsytorna öppnar nu IKEA en fullt möblerad mötesplats dit studenterna kan komma för att umgås eller studera. Idén är sprungen ur ett samarbete mellan IKEA och Akademiska Hus, där båda parter vill samverka för att skapa en ny mötesplats för studenterna på campus.

- Lokalen på Universum ger oss många nya möjligheter som studenterna efterfrågar. Till exempel kan vi hålla seminarium om hur IKEA jobbar med hållbarhet, vi kan rekrytera och vi kan ta hjälp av studenterna i olika frågeställningar, säger Dino Jahic, kundrelationschef på Ikea Umeå.

Mötesplatsen kommer att vara bemannad av Ikeas personal under vissa tider under höstterminens första veckor. Detta för att kunna erbjuda studenterna hjälp med att planera sina studentboenden och beställa möbler från IKEA:s sortiment. För Akademiska Hus satsningen ett välkommet och nytt inslag på campus. 

- Vi är glada över att kunna välkomna IKEA till Campus Umeå. Med den möblerade ytan i Universum får studenterna en ny typ av miljö att känna sig som hemma i. IKEA:s verksamhet kompletterar det befintliga campusområdet på ett bra sätt och bidrar till att vi som fastighetsägare kan erbjuda ett campus för alla olika typer av behov, oavsett om man letar efter en studieplats eller ett vardagsrum att slå sig ner i, säger Peter Bohman, marknadsområdesdirektör på Akademiska Hus.

IKEA:s mötesplats i Universum slår upp portarna den 27:e augusti då det är invigning.