Till navigation Till innehåll (s)

Fördjupat samarbete genom nytt avtal mellan KTH och Akademiska Hus

Onsdag, 19 september 2018

Avtal KTH_AH_180118.jpg

Akademiska Hus och KTH, Kungliga Tekniska högskolan, går samman i en gemensam viljeyttring för att stärka sitt långsiktiga och strategiska samarbete inom utbildning, forskning och innovation, och därmed rusta sig för samtidens och framtidens utmaningar tillsammans.

Ett Memorandum of Understanding har undertecknats av KTH:s rektor Sigbritt Karlsson och Akademiska Hus vd Kerstin Lindberg Göransson för en gemensam viljeyttring att hitta samverkan inom strategiskt viktiga och utvalda områden.

– Att ta vårt samarbete med Akademiska Hus ett steg till och göra gemensam sak inom strategiskt viktiga och utvecklingsbara områden ser vi fram emot. För KTH är också fokus på hållbar utveckling i det utökade samarbetet självklart av största vikt, säger Sigbritt Karlsson.

– Vi lever i en värld i snabb förändring. Det gör att både vi och KTH ser ett stort värde av att ytterligare fördjupa vårt samarbete och öka dialogen på ledningsnivå. Med det här avtalet konkretiserar vi vägen framåt och hur vi ska uppnå våra gemensamma mål, säger Kerstin Lindberg Göransson.

Samverkan sker inom utvecklingsområden som är strategiskt viktiga för båda parter och som både bidrar till FN:s globala utvecklingsmål samt till KTH:s och Akademiska Hus hållbarhetsmål.

Utpekade områden för samverkan är kunskapsutveckling av Akademiska Hus fastighets- och byggnadsbestånd och hållbarhetsfrågor. Även personutbyte och ett ökat nyttjande av fastigheter och campusmiljöer som testbäddar ryms inom detta.

Samarbetet utgår bland annat från den campusplan som tidigare tagits fram i samverkan mellan parterna. Planen innehåller ett antal redan identifierade projekt där samverkan ska ske mellan KTH och Akademiska Hus.