Nyinvigning av Green Innovation Park i Uppsala

Fredag, 21 september 2018

I Green Innovation Park möts människor, akademi och företag för att skapa innovationer för en hållbar framtid. Bakom satsningen står Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) och Akademiska Hus. Idag, fredagen den 21 september, invigs parkens nya lokaler – något utöver det vanliga.

Green Innovation Park ligger på SLU:s campusområden i Uppsala och Alnarp och erbjuder en innovationskultur där människor, akademi och företag förväntas skapa innovationer för en hållbar framtid. Med ena benet i akademin och det andra i företagsvärlden skapas de bästa förutsättningarna för olika kompetenser att mötas och stimulera varandra till nya upptäckter och samarbeten.

På dagen två år efter invigningen håller nu Green Innovation Park en nyinvigning av sin nya miljö. Under nästan ett år har lokalerna renoverats och Uppsalas mest innovativa miljö med allt från aktivitetsbaserade temakontor och kreativa ytor till caféservering och makerspace har växt fram. Med bland annat djungelrum, lekrum och yogarum kan Green Innovation Parks medlemmar arbeta i en miljö som andas kreativitet och innovation.

Under nyinvigningen får besökarna ta del av parkens innovationskultur. De får träffa företag som förändrar, utmanar och skapar tillväxt, göra sig redo för framtiden med SLU:s framtidsplattformar och prova Green Innovation Parks innovationsmetod Design Thinking i en crash course.