Mer information

Peter Bohman
Marknadsområdesdirektör
070 634 31 09
peter.bohman@akademiskahus.se

Ultuna tilldelas Green Flag Award för andra året i rad

Onsdag, 5 september 2018

Förra året blev Ultuna i Uppsala först ut med att få Green Flag Award i Sverige. Nu får man utmärkelsen för andra året i rad och visar därmed att de prisbelönta grönområdena fortsätter utvecklas och man satsar på att söka priset nästa år igen.

Det var i oktober förra året som den gröna flaggan hissades vid en ceremoni på Ultuna campus. I år tilldelas Ultuna Campus på nytt Green Flag Award – ett bevis över det lyckade samarbetet mellan SLU, markentreprenören och Akademiska Hus.

Ultuna får fortsatt högt betyg för sina grönområden och sin ambitiösa plan för att förädla och förfina ytterligare. Kunskapsparken får särskilt goda vitsord och är en plats för så väl forskning som rekreation. En stor del av Green Flag Award är också att få feedback på det arbete som görs.

– Vi fick många relevanta kommentarer att arbeta vidare med – både saker att fira och förbättra – och jag hoppas vi kan ta det arbetet vidare tillsammans med Akademiska Hus, säger John Lööf Green, koordinator för utemilö på SLU.

Green Flag Award har delats ut i över 20 år och administreras av Håll Storbritannien rent (Keep Britain Tidy), på uppdrag av det brittiska kommundepartementet. Syftet med Green Flag Award är att uppmärksamma och belöna välskötta parker och grönytor och på så vis sätta en standard för skötsel och underhåll av rekreationsytor i såväl Storbritannien som i resten av världen.