Open House - arkitekturfestival i Stockholm

Torsdag, 11 oktober 2018

Arkitekturfestivalen Open House har gått av stapeln i Stockholm den 5-7 oktober. Under festivalen bjöds allmänheten in till gratis guidade visningar av stadens mest unika och spännande byggnader och platser. Akademiska Hus deltog genom flera olika aktiviteter, alla samlade på KTH Campus.

Den internationella festivalen Open House kom till Stockholm för tredje året i rad och Akademiska Hus var en aktiv deltagare för andra gången. Under festivalen öppnade vi upp och bjöd in till flera olika aktiviteter på KTH Campus:

  • Reaktorhallen

  • Undervisningshuset

  • Studentbostäder Draconis

  • Guidade visningar på KTH Campus

  • Utställning KTH 100 år

  • A house

  • Vandringssappen ”KTH Campus”
    (Med KTH Campus-appen upptäcker du KTH Campus och 1900-talets svenska arkiteturhistoria. Hitta byggnader som representerar varje decennium och lär dig mer om dess tidstypiska design och arkitekterna bakom. Appen finns i app store och google play. Sök på “KTH Campus” så hittar du den enkelt: Fungerar på KTH Campus.)

Vi är stolta över våra campus, byggnader och lokaler och tycker därför att det är väldigt roligt att drygt 1300 personer passade på att besöka dessa under visningshelgen.

"Open House kan hjälpa oss att öppna upp campus för samhället och omvärlden. Våra campusområden som plats i staden har fått ökad betydelse, och denna arkitekturfestival är ett bidrag på vår väg mot detta", säger Susanne Malmgren, Chef Studentbostäder på Akademiska Hus och styrelsemedlem i Open House.

Festivalen syftar till att involvera allmänheten i stadens utveckling och stimulera intresset för arkitektur och samhällsbyggande. Festivalen arrangeras av den ideella föreningen Open House Stockholm som är en del av det globala nätverket Open House Worldwide. Föreningarna Samhällsbyggarna, Samhällsbyggnadslänken, Stockholms Arkitektförening och Stockholms Byggnadsförening är grundare av Open House Stockholm.

Reaktorhallen KTH
Reaktorhallen drog flest besökare, drygt tusen personer tog det unika tillfället i akt och kikade in i lokalen som är belägen 25 meter under mark.

Undervisningshuset, KTH campus
Undervisningshuset fick också många nyfikna besökare, inte minst för den spännande konsten som återfinns på insidan.

Studentbostäder KTH Campus
Många valde att titta in i våra nybyggda studetbostäder på KTH Campus.