Kontaktperson:

Anna Martin
Projektområdeschef Mitt
070 609 75 45
anna.martin@akademiskahus.se

ABE-skolan nominerad till internationellt arkitekturpris

Tisdag, 27 november 2018

ABE-skolans nya byggnad på KTH Campus är ett av femton bidrag som har nominerats till World Architecture Festivals pris i kategorin ”Higher Education and Research - completed buildings”. Vinnaren koras nu på fredag vid en prisceremoni i Amsterdam.

Den 5 500 kvadratmeter stora och fem våningar höga byggnaden för Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad (ABE-skolan) ligger centralt placerad på KTH Campus. Fasaden är i traditionellt tegel men i en modern tappning för att både smälta in i den byggnadsminnesmärkta miljön men samtidigt sätta sitt eget samtida avtryck. Byggnaden är Akademiska Hus allra första byggnad som har uppnått nivå guld i certifieringssystemet Miljöbyggnad.

Arkitekt är AIX Arkitekter.

ABE-skolan har tidigare i år vunnit utmärkelsen Årets Fasad och även varit nominerad till Årets Stockholmsbyggnad 2018.