Nu tänder vi vinterbelysning på Campus Luleå

Fredag, 14 december 2018

Höstterminen går mot sitt slut och i samband med att vinterns mörkaste månader är här tänder Akademiska Hus upp stämningsfull belysning på campus vid Luleå tekniska universitet. Med vinterbelysningen, som sträcker sig längs med Regnbågsallén och Vintergatan, är målet att med start den 14 december kunna höja både mysfaktorn, aktiviteten och tryggheten på området.

Runt om på campus har olika ljusinstallationer placerats för att både höja mysfaktorn, men också tryggheten. Förutom belysning i olika träd har tre platser identifierats där större ljusinstallationer kommer att lysa; skulpturen vid Teknikens Hus, korsningen Regnsbågsallén/Vintergatan och ”porten” mellan C- och F-husen, vid bron mot Porsö centrum. Belysningen, som främst är placerad längs med Regnbågsallén och Vintergatan, kommer bland annat att bestå av olika armaturer som placeras i träd,  teatral belysning, belysningstorn med rörlig belysning i olika färger vid Vintertorget och LED-bollar i olika storlekar på gräsmattan intill Vintergatan som leder ner till sjön Pussen.  

Vinterbelysningen är ett resultat av olika idéer som kom fram under en workshop mellan Akademiska Hus, LTU och studentrepresentanter där syftet var att ta fram aktiviteter och förslag för hur campusområdet kan göras mer trivsamt. Med vinterbelysningen vill Akademiska Hus inte bara att öka trivseln på campus, utan också öka tryggheten. Under de mörkare månaderna gör lite extra belysning stor skillnad för den upplevda tryggheten.