För mer information

Magnus Huss
Marknadsområdesdirektör
08-685 76 40
magnus.huss@akademiskahus.se

Intresserad av lokaler på Campus Solna?

Björn Lindberg Sylvan
Strategisk uthyrare
08-685 75 18
bjorn.lindbergsylvan@akademiskahus.se

Världsledande life science-företag flyttar till Campus Solna

Måndag, 7 maj 2018

Campus Solna och den närliggande Hagastaden växer och utvecklas med målet att bli ett av världens starkaste life science-kluster. Förutom Karolinska Institutet finns här myndigheter, institut och företag – alla med en koppling till utbildning och forskning inom medicin och hälsa. Nu stärks området ytterligare när det globala life science-företaget Bayer flyttar dit under våren 2019.

Campus Solna är en viktig del av den framväxande Hagastaden, som kommer att binda ihop Stockholm och Solna. I utvecklingen av området har samhälle, universitet och näringsliv gått samman för att skapa ett regionalt nav för forskning och vetenskap som förbättrar människors liv och hälsa.

Nu står det klart att innovations- och life science-företaget Bayer flyttar in i ca 3000 kvm stora nyrenoverade lokaler på campusområdet under andra kvartalet 2019. Med sina 150 års erfarenhet inom hälsa och jordbruk utvecklar Bayer nya molekyler för användning i innovativa produkter och lösningar för att förbättra hälsan hos människor, djur och växter.

– Campus Solna passar oss och vår verksamhet mycket bra med tanke på den tydliga life science-profil som området har och den närhet vi nu får till en framstående forskningsmiljö. Även det stadsnära läget har spelat in i vårt beslut att flytta till Campus Solna, säger Henrik Wulff, VD för Bayer AB och Head Pharma Division, Skandinavien.

Ett led i att förverkliga campusplanen

Att Bayer ansluter till området går i linje med den campusplan för Campus Solna som Akademiska Hus nyligen har tagit fram tillsammans med Karolinska Institutet. Planen utgör ett ramverk och en vägvisare för Akademiska Hus utveckling av den fysiska miljön inom Campus Solna och hur campus kan integreras och länkas in i den pågående stadsutvecklingen. Den syftar även till att skapa mer plats för näringsliv och att knyta det närmare akademin.

– Campus Solna befinner sig i en mycket spännande utvecklingsfas, där vi som fastighetsägare ser fram emot att välkomna en mångfald av nya verksamheter så som Bayer till området. Därmed läggs ytterligare en pusselbit för att göra Stockholmsregionen, med ett centrum i Hagastaden, till ett av världens främsta life science-områden, säger Magnus Huss, marknadsområdesdirektör på Akademiska Hus.