Akademiska Hus säkrar årets LTU Big Air

Tisdag, 29 januari 2019

Strax före jul röstade kommunen nej till att ekonomiskt stödja årets upplaga av LTU Big Air. Nu gör Akademiska Hus en riktad insats och bidrar med 250 000 kronor för att säkra att Sveriges största hopptävling för skid- och snowboardåkare kan genomföras som planerat.

Akademiska Hus har ett kontinuerligt och nära samarbete med Luleå tekniska universitet när det gäller utvecklingen av campusområdet. Att höja upplevelsen av campus och befästa lärosätets vision om att göra området till en vinterstad står högt på agendan.

- När vi fick veta att LTU Big Air riskerade att inte kunna genomföras var det självklart för oss att agera. Evenemanget är otroligt populärt och bidrar starkt till att höja attraktiviteten för Luleå som stad i allmänhet och universitetsområdet i synnerhet, säger Peter Bohman, marknadsområdesdirektör för Akademiska Hus.

LTU Big Air, som anordnas av studenter vid Luleå tekniska universitet, har under sina fem år vuxit till att bli Sveriges största hopptävling för skid- och snowboardåkare och har sedan 2018 dessutom internationell tävlingsstatus. Evenemanget är en av Luleås stora folkfester som förra året slog publikrekord genom att locka 8 000 åskådare till universitetsområdet. Det är femte året i rad som Akademiska Hus bidrar med finansiellt stöd. Fastighetsbolaget bistår även med snöhantering för att bygga hoppet, snöröjning av området samt läktare. I år hålls arrangemanget på universitetsområdet i Luleå lördagen den 6 april.

- Vi är oerhört tacksamma över det förtroende Luleå tekniska universitet och Akademiska Hus har för oss och att de värderar eventet så högt. Vi ser fram emot att kunna genomföra eventet, säger Geoffrey Taylor, projektledare för LTU Big Air.