Till navigation Till innehåll (s)

Arbeta och studera utomhus - funkar det?

Onsdag, 15 maj 2019

1sweco_ume_campus_21.jpg

Ny rapport om kontorsarbete utomhus! Akademiska Hus är Sveriges största markförvaltare och har stora ytor mellan husen. De gröna miljöerna kan nyttjas än mer och bidrar till förbättrad arbetsmiljö och kvalité för alla som vistas på campus.

Professor Susanna Toivanen, Mälardalens högskola forskar om framtidens hållbara arbetsliv och har på uppdrag av Akademiska Hus tagit fram en rapport om kontorsarbete utomhus för att sätta ljus på frågan och skapa förutsättningar för en mer avstressande studie- och arbetsmiljö för studenter och medarbetare som vistas på campus.

-  Forskning om utekontor visar goda resultat. Det viktiga är att hitta hälsosamma vanor, även korta mikropauser utomhus gör nytta. Fundera över vilka uppgifter du kan göra ute och planera in i kalendern, prova, testa och utvärdera. Det är bara att börja, säger professor Susanna Toivanen.

Syftet med rapporten är att visa var aktuell forskning om utekontor befinner sig, lyfta goda förebilder och exempel samt visa hur man kan inspirera till att nyttja utemiljöer till arbete. Rapporten lanserades under ett seminarium inom ramen för Vinnovaprojektet Restorativa arbetsplatser, där Akademiska Hus är en av flera medverkande parter.