Till navigation Till innehåll (s)

För mer information:

Jan Henningsson
Projektchef
076 832 25 54
jan.henningsson@akademiskahus.se

A Working Lab vann priset Framtidens fastighet

Torsdag, 5 september 2019

Johanneberg Science Park_skiss_Tengbom_Arkitekter_hero.jpg

Kontorshuset och innovationsarenan A Working Lab i Göteborg är byggt för att hantera framtida utmaningar, vilket Akademiska Hus nu också uppmärksammas för genom priset ”Framtidens fastighet”.

”Framtidens fastighet” delades ut under Fastighetsmässan i Göteborg och tilldelas en fastighet som ur alla perspektiv har byggts med en stark framtidsvision. Fastigheten ska vara hållbar, energieffektiv, har nytänkande teknik och skapar en användarvänlighet för människorna som vistas i fastigheten. 

A Working Lab – är en helt unik plats för innovation som utmanar det traditionella och laborerar med framtidens kontor och lärandemiljöer där akademi, näringsliv och samhällsaktörer möts. De 16 innovationsprojekt som pågått under hela byggtiden och med huset som testbädd har resulterat i att vi har skapat Sveriges mest intelligenta byggnad. Byggnaden är en del av Johanneberg Science Park vid Chalmers södra entré i centrala Göteborg. Akademiska Hus har satsat cirka 380 miljoner kronor i projektet som står klart under september 2019.