Till navigation Till innehåll (s)

Akademiska Hus och GIH-badet nominerade till S:t Julianpriset

Onsdag, 4 december 2019

st_julian_akac.jpg

Den 2 december delade Stockholms stad ut S:t Julian-priset för att belöna arbete som görs för att inkludera människor med funktionsnedsättning i samhället.

Vi är väldigt glada över att tillsammans med Idrottsförvaltningen i Stockholms stad blivit nominerade till ett viktigt och fint pris - S:t Julian-priset. På Akademiska Hus arbetar vi kontinuerligt med tillgänglighetsfrågor i våra projekt, och under hösten invigdes GIH-badet i Stockholm efter en omfattande renovering där en större tillgänglighetsanpassning ingick.

I kategorin ”fysisk tillgänglighet” fanns tre nominerade projekt där GIH-badet i Stockholm var ett, de övriga två var Stadsmuseet och Scandic Hotel Continental, där Stadsmuseet till slut stod som vinnare.

En av fyra kategorier: fysisk tillgänglighet
I denna kategori kan de delta som gjort förbättringar av eller byggt sina lokaler eller anläggningar så att personer med funktionsnedsättning lätt kan komma in och ut, orientera sig, vistas i samt använda dem.

Vem som helst kan nominera till S:t Julian-priset genom att skriva en motivering till varför just det projektet ska vinna. I år gick totalt 35 projekt vidare i uttagningen och dessa får besök av 15 personer som utser de tre nominerade projekten. Slutligen är det en jury bestående av politiker och tjänstemän som utser vinnaren, en ambitiös process som gör oss ännu stoltare över att vara nominerade!