Nomineringsregn över Studenthuset!

Onsdag, 12 februari 2020

”Studenthuset på Campus Valla i Linköping har haft en tajt budget och ambitiösa klimatmål. Trots detta har projektet varit smidigt över förväntan. Förklaringen ligger i det goda samarbetet mellan universitetet, Akademiska Hus och Peab.” Så skriver tidningen Byggindustrin och nominerar nu Studenthuset till det prestigefulla priset Årets Bygge 2020.

Årets Bygge premierar goda exempel på det bästa byggsektorn presterar. God samverkan och måluppfyllelse avseende kvalitet, tid och ekonomi, teknik och innovation, hållbarhet och arbetsmiljö är viktiga kriterier i bedömningen.

Under hösten har juryn fått in 68 förslag från branschen på projekt som färdigställts under 2019, och av dem ska ett koras till Årets Bygge 2020. Tio projekt blir nominerade och Studenthuset presenterades idag som ett av dessa. Nytt för i år är att alla de tio nominerade projekten beskrivs på Byggindustrin.se samt att juryn som ska välja ut den slutgiltiga vinnaren består av en ny sammansättning experter och profiler från branschen. Under ledning av juryordförande Ruben Aronsson, vd för Stockholms Byggnadsförening, ska juryn enas om en värdig kandidat som presenteras under Byggforum 2020, den 31 mars.

”Den tornar upp sig som en röd koloss på Linköpings universitets campusområde. Studenthuset sticker ut när det gäller såväl form och färg som storlek. Byggnaden rymmer universitetets bibliotek, men även restaurang, studieplatser och arbetsplatser för de som arbetar med servicefunktioner som studenthälsa och studievägledning. Kort och gott en ny samlingsplats för studenterna på campus” skriver Byggindustrin. Läs hela artikeln härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Akademiska Hus har genom åren haft flera byggnader som nominerats till Årets Bygge. Förra året kammade bolaget hem priset för Biomedicum och år 2014 för Aula Medica – en byggnad som har Biomedicum till granne på Campus Solna.