Projekt Nya Ångström i Uppsala finalist i Håll Nollans arbetsmiljöpris

Fredag, 21 februari 2020

Idag blev det offentligt att Akademiska Hus kvalificerat sig som en av tre finalister till Håll Nollans arbetsmiljöpris 2020. Priset som i år delas ut för andra året uppmärksammar team som har gjort skillnad gällande den absolut viktigaste frågan för bygg- och fastighetsbranschen – att alla ska komma hem friska och oskadda efter en arbetsdag. Vinnande team utses i Stockholm under konferensen Byggforum den 31 mars.

Priset verkar för att inspirera, uppmärksamma och driva på utvecklingen av ett arbetsmiljöarbete som främjar säkerheten inom bygg- och fastighetsbranschen. Samverkan och transparens, konkreta resultat och att det ska gå att sprida kunskapen till många är viktiga egenskaper som krävs av teamet för att ro hem titeln.

– Det finns initiativ som varje dag gör skillnad genom att engagerade personer och team bidrar och verkar för att skapa trygga och säkra byggarbetsplatser, att lyfta fram och dela detta med andra är ett viktigt syfte med priset, säger Ulrika Dolietis, VD Håll Nollan

Nya Ångström hade byggstart våren 2018 och byggs för Uppsala universitet med NCC som generalentreprenör och säkerhetsarbetet är ett resultat av ett samarbete mellan alla involverade entreprenörer i projektet. Motiveringen till nomineringen lyder:  

Genom att visualisera hur varje agerande gör skillnad för allas säkerhet hela vägen från projekteringen i kombination med ett öppet klimat, så har Ångström lyckats skapa en säker produktion. Ett arbete som har gett synliga resultat, inte bara när det gäller att förebygga olyckor, utan också när det gäller trivsel, rimlig arbetsbelastning och att skapa en arbetsplats att vara stolt över.

Övriga finalister är Ny akutvårdsbyggnad, Danderyds sjukhus och Strängbetongs säkerhetsarbete.

Vinnande team kommer att tillkännages på konferensen Byggforum på Courtyard by Marriott i Stockholm den 31 mars och priset kommer att delas ut av arbetsmarknadsminister Eva Nordmark.

Läs mer om övriga finalister och Håll Nollan här