Till navigation Till innehåll (s)

För mer information

Karin Blomstrand
Finanschef
073 026 20 97
karin.blomstrand@akademiskahus.se

Så har Akademiska Hus nyttjat likviden från sin första gröna obligation

Fredag, 3 april 2020

green_bond_investor_report_2019_nyhet.jpg

Förra året emitterade Akademiska Hus sin första gröna obligation till ett värde av 1 500 Mkr. Nu publicerar bolaget en rapport över vilka hållbara projekt som pengarna har allokerats till och hur villkoren i det gröna ramverket har efterlevts.

Som ett led i bolagets finansiella hållbarhetsarbete emitterade Akademiska Hus sin första gröna obligation i juni 2019. Rapporten, som nu finns tillgänglig på Akademiska Hus webbplats, visar hur emissionslikviden har använts i enlighet med Akademiska Hus gröna ramverk.

Bland de satsningar som har tagit del av den gröna finansieringen finns investeringar i laddstationer för elbilar och nya solcellsanläggningar på campus. Ett annat exempel är uppförandet av den nya kontors- och innovationsarenan A Working Lab i Göteborg, där smarta materialval har bidragit till en minskad klimatpåverkan med upp till 20 procent jämfört med om mer traditionella material hade använts. 

Akademiska Hus gröna obligation emitterades med en löptid om 5 år under bolagets ordinarie EMTN-program och noterades på London Stock Exchange.