Till navigation Till innehåll (s)

Två nya ledamöter i Akademiska Hus styrelse

Tisdag, 28 april 2020

webb_AkaC_robin_teigland_svante_hagman.png

Idag, tisdagen den 28 april, hölls Akademiska Hus årsstämma på Campus Solna i Stockholm. Svante Hagman och Robin Teigland valdes in som ledamöter i styrelsen. Utdelningen till ägaren fastställdes till 1 905 Mkr, vilket är i linje med ägarens mål.

På årsstämman fick Anitra Steen förnyat förtroende som ordförande för Akademiska Hus styrelse. Britta Burreau, Peter Gudmundson, Anna Magnusson, Christer Nerlich och Örjan Wikforss omvaldes som ledamöter.

Två nya ledamöter

På stämman valdes två nya ledamöter in. Svante Hagman,född 1961, är verksam som senior rådgivare inom bygg- och fastighetsbranschen, styrelseordförande för BIM Alliance, Byggnadsfirman Erik Wallin AB och Ekens Golv AB samt som ledamot i Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA). Tidigare var Svante Hagman bland annat vd för NCC Sverige, ordförande för Sveriges Byggindustrier och ledamot för Svenskt Näringsliv.

Robin Teigland,född 1964, är professor i digitalisering vid Chalmers tekniska högskola och verksam som ledamot i Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) samt director i Ocean Data Factory Sweden. Robin Teigland har tidigare innehaft en professur i företagsekonomi och varit styrelseledamot vid Handelshögskolan i Stockholm.

Beslut om utdelningen

Under årsstämman fastställdes utdelningen till 1 905 Mkr. Utdelningen baseras på de ekonomiska mål som staten har beslutat för Akademiska Hus. Enligt det ekonomiska målet för utdelning ska utdelningen uppgå till mellan 40 och 70 procent av årets resultat efter skatt efter återläggning av värdeförändringar och därtill hörande uppskjuten skatt. Årets utdelning uppgår till 70 procent av det justerade resultatet.