Till navigation Till innehåll (s)

Akademiska Hus stöttar Code Summer Camp i Linköping

Torsdag, 25 juni 2020
I fem år har Linköping Science Park anordnat Code Summer Camp för programmeringsintresserade barn och ungdomar. Akademiska Hus är med och stöttar initiativet tillsammans med bland annat Linköpings universitet.

Code Summer Camp 2020
Första mötet med alla deltagare över Zoom ❤

Code Summer Camp väcker intresset för teknik, problemlösning och kodning hos killar och tjejer i åldrarna 7-17 år, oavsett förkunskaper. Lägret är kostnadsfritt för deltagare och pågår mellan den 22 juni och den 3 juli.

Både nybörjare och de som redan har kunskaper inom programmering är välkomna till lägret, som i år sker på distans via Zoom. Deltagarna får möjlighet att lära sig mer om programmering, spelutveckling, webb och problemlösning.

Coacherna

Under lägret finns 10 engagerade coacher på plats som alla är studenter på Linköpings universitet.

Uppdatering från lägret onsdag 24 juni:

”Vill härmed skicka en kort hälsning från lägret. Vi är nu inne på dag tre, efter en svettig första dag så flyter allt på bra nu och vi har 200 barn som i skrivande stund får lära sig skapa hemsidor i HTML och CSS.

Coacherna gör ett fantastiskt bra jobb och stöttar, peppar, utmanar och inspirerar deltagarna. Varje eftermiddag så får vi se vad barnen har arbetat med under dagen. Hittills har vi fått se allt från Packman-spel, dinosaurier, Trump-spel och fiskar som ska hitta hem. Som varje år är vi SÅ imponerad över vad deltagarna kan åstadkomma under kort tid!

Än en gång TACK för ert bidrag till Code Summer Camp, utan er hade lägret inte varit möjligt att genomföra!!” Anna Broeders, Community & Employer Branding Manager Linköping Science Park.

Läs mer här: 
https://linkopingsciencepark.se/summercamp/