Träd får ny chans på Albano

Fredag, 16 april 2021
I veckan flyttades träd från Stigbergsparken i Stockholm till campus Albano. Träden skulle annars ha avverkats i samband med byggnation av en tunnelbanestation, men får nu leva vidare hos oss.

I samband med anläggandet av nya tunnelbanestationen Sofia i Stigbergsparken på Södermalm behövde en del träd fällas. Sju träd (6 körsbärsträd och 1 lind) kunde däremot i stället flyttas. Nu har de planterats om i en park vid nya campus Albano. 

På campus Albano i Stockholm tar vi emot träd som av olika anledningar behöver förflyttas. Att ta emot träd från andra områden har många hållbara fördelar. Uppvuxna träd ger stora estetiska och ekologiska värden redan från dag ett. Träden får leva vidare och spelar en fortsatt viktigt roll i stadens samlade ekosystem. 

Utvecklingen av campus Albano sker i samklang med naturen och fokus är att skapa ett hållbart campus. På Albano kommer en del av parken att bestå av en skogsmiljö. Målet är att skogen ska innehålla en blandning av träd med tydliga säsongsskillnader. För att uppnå detta tar Akademiska Hus och Svenska Bostäder emot träd från olika delar av Stockholm. På det sättet får träd som annars skulle ha avverkats en ny chans hos oss.