Till navigation Till innehåll (s)

Humanisten i Göteborg nominerad till årets fasad

Måndag, 20 september 2021

Humanisten_exterior_skiss_KUB_arkitekter_hero.jpg

2018 vann ABE-skolan det fina priset Årets Fasad och nu är Akademiska Hus nominerade igen med Humanisten i Göteborg. Vinnaren kommer tillkännages och utses på Fasadforum den 11:e november i år.

Årets Fasad är byggbranschens stora pris för Sveriges bästa husfasad och det är Mur & Putsföretagen som står bakom uppkomsten av det. Men alla fasader kan nomineras oavsett material. Syftet med priset är att uppmärksamma byggande som bidrar till vackra, intressanta, spännande och hållbara hus. Priset delas ut i två kategorier – nybyggnation och renovering/ombyggnad – där Humanisten är en av tre nominerade nybyggnationer.  

Humanisten stod färdig vintern 2019 men invigningen fick vänta på grund av pandemin. Tidigare i våras firade Göteborgs universitet invigningen med ett spännande digitalt program. Fasaden kan dock ses på ett smittsäkert sätt ifrån Renströmsparken där den nya byggnaden smälter in väl med omgivande fastigheter. Nu håller vi såklart tummarna för vinst i november!