Till navigation Till innehåll (s)

Campus Ultuna prisas för sin utemiljö - för femte året i rad

Fredag, 12 november 2021

akademiskahus-slu-flygbild.jpg

Campus Ultuna får utmärkelsen Green Flag Award för femte året i rad, vilket visar att det är ett grönt campus i världsklass. Priset har delats ut i 25 år och administreras av Håll Storbritannien rent (Keep Britain Tidy).

Genom ett nära samarbete mellan SLU, markförvaltaren och Akademiska Hus har Campus Ultuna återigen fått utmärkelsen Green Flag Award. Syftet med Green Flag Award är att uppmärksamma och belöna välskötta parker och grönytor och på så vis sätta en standard för skötsel och underhåll av rekreationsytor i Storbritannien och resten av världen. Green Flag Award ger oss som markförvaltare värdefull feedback på hur vi kan vi kan fortsätta förbättra skötsel tillsammans med vår markentreprenör.

– Det känns otroligt häftigt att Campus Ultuna fått Green Flag Award för femte året i rad. Jag är övertygad över att vårt goda samarbete med SLU ger resultat – vi har tillsammans utvecklat Ultuna till ett campus i hållbar framkant. Det är extra roligt att området nyttjas av både studenter och forskare samtidigt som det är en grön tillgång för hela Uppsala, säger Frida Melin, tf fastighetschef på Akademiska Hus.

Senaste åren har Campus Ultuna fått en ny permakulturträdgård. Vi har även laborerat med arbetsplatser utomhus och tagit fram en grön handlingsplan tillsammans med SLU, där utomhusmiljöerna har fått ett allt tydligare fokus.