Till navigation Till innehåll (s)

För mer information:

Cecilia Wide
Kommunikationsdirektör
072 544 24 56
cecilia.wide@akademiskahus.se

Akademiska Hus rekryterar CFO

Onsdag, 12 januari 2022

Peter Anderson, ny CFO.

Peter Anderson har utsetts till ny CFO på Akademiska Hus. Han kommer närmast från tjänsten som ekonomidirektör för Jernhusen och har mångårig erfarenhet av ledande ekonomibefattningar i större fastighetsbolag.

Peter Anderson tillträder som CFO senast i juli 2022. Han kommer även att ingå i Akademiska Hus företagsledning. Peter Anderson har tidigare varit verksam som CFO på Hemfosa Fastigheter samt haft CFO- och ekonomichefsroller på bland annat Kungsleden, ICA Fastigheter och Steen & Ström.

– Med sin gedigna kompetens och långa erfarenhet av ledande ekonomibefattningar inom fastighetsbranschen är Peter ett värdefullt tillskott för Akademiska Hus, säger Caroline Arehult, vd för Akademiska Hus.

Med ett fastighetsvärde på strax över 107 miljarder kronor är Akademiska Hus ett av landets största fastighetsbolag, som tillsammans med universitet och högskolor arbetar för att stärka Sverige som kunskapsnation genom att bygga, utveckla och förvalta miljöer för utbildning, forskning och innovation. Bolaget ägs av staten och runt 320 000 personer studerar, forskar och arbetar i byggnader som förvaltas av Akademiska Hus.

Peter Anderson efterträder Catarina Fritz, som efter fem år på Akademiska Hus har valt att lämna sin roll.