Till navigation Till innehåll (s)

För mer information:

Malin Ferm
Presschef
070 616 24 18
malin.ferm@akademiskahus.se

Akademiska Hus utsett till årets kommersiella fastighetsbolag

Onsdag, 9 februari 2022

Akademiska Hus utsett till årets kommersiella fastighetsbolag

Ikväll har fastighetsbranschen uppmärksammats och prisats när den årliga Fastighetsgalan gick av stapeln på Berns i Stockholm. Vinnare i kategorin Årets fastighetsbolag kommersiell blev Akademiska Hus.

Årets fastighetsbolag kommersiell är ett av flera priser som delas ut av World in Property och Lokalguiden på Fastighetsgalan. Priset går till ett bolag som står för en osedvanligt stark utveckling inom sitt område. Efter att ha varit en av tre finalister tillsammans med Vasakronan och Klövern (en del av Corem) stod det ikväll klart att Akademiska Hus kammade hem segern.

Juryns resonemang bakom valet av Akademiska Hus som vinnare sammanfattas:
"Akademiska Hus har utvecklat unika och attraktiva kunskapsmiljöer av stort värde för samhälle och näringsliv, samtidigt som man arbetat intensivt och innovativt för att minska klimatpåverkan från sin verksamhet. Genom en rad projekt - och i sin löpande verksamhet - har bolaget visat på en mycket stark förmåga att på ett framsynt och inkluderande sätt arbeta med såväl hållbarhet ur alla perspektiv som anpassning till sina hyresgäster och brukares behov."

–Omkring 320 000 personer studerar, forskar och arbetar i Akademiska Hus lokaler och vi känner ett stort ansvar för att ge dem de bästa tänkbara förutsättningar när vi tillsammans med akademi, näringsliv och samhälle utvecklar hållbara och attraktiva kunskapsmiljöer. Vi ser vinsten som ett kvitto på att vi lyckas med det, säger Caroline Arehult, vd på Akademiska Hus.

Med ett fastighetsvärde på strax över 107 miljarder kronor är Akademiska Hus ett av landets största fastighetsbolag. Det ägs av staten och investerar årligen cirka 2,5-3 miljarder i ny- om- och tillbyggnationer för att stärka Sverige som kunskapsnation. Akademiska Hus bidrar också med boende till tusentals studenter och forskare, vilket ökar lärosätenas konkurrenskraft och skapar levande campusområden.