Till navigation Till innehåll (s)

Akademiska Hus säljer fastighet i Göteborg

Fredag, 25 mars 2022

Botan i Göteborg

Akademiska Hus har tecknat avtal med Skandia Fastigheter om försäljning av fastigheten Änggården 34:2 i Göteborg, mera känd under namnet Botan.

Botan har en markareal om 11 300 kvadratmeter och är bebyggd med tre byggnader om totalt 10 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Fastigheten är belägen sydväst om Göteborgs innerstad i anslutning till Botaniska trädgården och Änggårdens naturreservat. Nuvarande hyresgäst är till största delen Göteborgs universitet men även Västra Götalandsregionen hyr en mindre del genom sitt fastighetsbolag Västfastigheter.

Göteborgs universitet planerar att flytta sin verksamhet i Botan till byggnaden Natrium som Akademiska Hus uppför på Campus Medicinareberget och som står klar under 2023. Det gör att bolaget inte längre har möjlighet att hyra ut Botan till sin kärnkund - universitet och högskolor.

– Skandia Fastigheter är en etablerad aktör med ett långsiktigt intresse av att förvalta och utveckla fastigheten åt nuvarande och framtida hyresgäster och bidra till områdets utveckling. Vi är mycket nöjda med överenskommelsen, säger Magnus Huss, marknadsområdesdirektör på Akademiska Hus.

Skandia Fastigheter tillträder fastigheten den 2 maj 2022 och tar över samtliga befintliga hyreskontrakt i oförändrad form. Konsultbolaget Nordanö har varit rådgivare till Akademiska Hus i försäljningen.