Till navigation Till innehåll (s)

Nya Ångströmlaboratoriet finalist i Uppsala kommuns arkitekturpris 2022

Onsdag, 15 juni 2022

angstrom-skiss.jpg

Nya Ångström är Akademiska Hus och Uppsala universitet största gemensamma satsning genom tiderna. Nu kan projektet vinna Uppsala kommuns arkitekturpris 2022.

Den 13 maj 2022 invigdes det 30 000 kvm stora projektet Nya Ångström i Uppsala. Byggnaden kom till för att möjliggöra för institutionen för informationsteknologi att samlokaliseras med övriga institutioner på Ångström. Men byggnaden öppnar också upp för samarbeten med näringslivet och staden. Projektet ger också ett välkommet tillskott av moderna forsknings- och lärandemiljöer till campus. Huset är ritat av arkitektkontoret PE Teknik & Arkitektur och bygget påbörjades våren 2018.

Om Uppsala kommuns arkitekturpris

Sedan 2020 delar Uppsala kommun ut pris för god arkitektur och hållbara lösningar för byggnader, offentliga platser eller hela miljöer. Priset ska sporra byggaktörer och arkitekter att utveckla projekt till en hög arkitektonisk nivå med god hållbarhet. Priset ska engagera byggbranschen och Uppsalabor i arbetet med god gestaltad miljö och väcka debatt om de värden som god arkitektur ger.

Uppsala kommuns arkitekturpris delas ut den 20 juni och juryn består bland annat av personer från akademin, Uppsala kommun och stadsutvecklare inom näringslivet.

Läs mer om priset på Uppsala kommuns webbplats.