Till navigation Till innehåll (s)

För mer information:

Erik Florman
Hållbarhetschef
072 205 03 96
erik.florman@akademiskahus.se
Erik Holmlund
PR och content manager
070 475 24 55
erik.holmlund@akademiskahus.se

Aha och vårt hållbarhetsarbete kan vinna pris

Måndag, 24 oktober 2022

Aha och vårt hållbarhetsarbete kan vinna pris på Återvinningsgalan

Aha och det hållbarhetsarbete vi presenterade på seminariet ”Cirkularitet för mer hållbar campusutveckling” har blivit nominerat till Återvinningsgalan. Vinnarna offentliggörs den 24 november på Berns i Stockholm.

Återvinningsgalan arrangeras årligen av tidningen Recycling och är ett sätt att lyfta fram återvinningsbranschens många framgångsrika, kloka och modiga företag. Akademiska Hus är en av tre finalister i kategorin ”Årets cirkulära bygginitiativ” med motiveringen “Akademiska Hus satsning ”Cirkularitet för mer hållbar campusutveckling” är en unik satsning som kickstartat materialinventeringar och cirkulära projekt runt om i landet. Man delar kostnadsfritt med sig av lärdomarna via seminarieserien AHA.”

På seminariet, som hölls i den 15 mars i år, satte vi tillsammans med en rad gäster fokus på klimatansvar i bygg- och fastighetsbranschen och hur vi med cirkulära processer kan hitta nya vägar till framtidens kunskapsmiljöer och bidra i omställningen till ett hållbart samhälle. Genom bland annat återbruk av material och genom en övergång från det linjära till det cirkulära, finns en stor potential för ett minskat klimatavtryck och för oss att nå vårt mål om klimatneutralitet.

Om Aha

Aha är ett initiativ från Akademiska Hus för mer inspiration och fördjupad kunskap om hur man på olika sätta kan utveckla kunskapsmiljöer. Genom nedslag runt om i Sverige och världen vill vi bredda perspektivet för hur vi kan skapa hållbara förutsättningar för studenter och forskare i deras vardag. Förutom att man via Aha-plattformen på webben kan läsa och inspireras av arkitektur, campus- och stadsplanering, så finns också möjlighet att diskutera frågor inom våra teman på våra Aha-event. Vi vill att Aha ska fungera som en inspirationskälla till alla som på olika vis arbetar med kunskapsmiljöer, men också som en mötesplats för mer dialog i seminarier och paneldiskussioner. Många av frågorna som rör campusutveckling är avgörande för hur Sverige långsiktigt ska utvecklas som kunskapsnation och därför behöver vi hitta fler sätt att diskutera och utbyta erfarenheter.