Till navigation Till innehåll (s)

För mer information:

Ulf Däversjö
Direktör Affärsteknik och utveckling
072 544 24 17
ulf.daversjo@akademiskahus.se

Akademiska Hus samverkar för en mer digitaliserad fastighetsbransch

Torsdag, 1 december 2022

digitala_fastigheter.jpg

Nu lanseras Real Estate Digitalisation Initiative (REDI.city), som är ett initiativ för att stärka branschen i digitaliseringsfrågor, driva utveckling framåt och dela lärdomar. Akademiska Hus är en av de deltagande parterna.

Fastighetsbranschen står för en betydande del av Sveriges totala koldioxidutsläpp och digitaliseringen av fastigheter är en viktig del i arbetet för att minska klimatavtrycket. Som ett av Sveriges största fastighetsbolag kan Akademiska Hus tillsammans med Sveriges högskolor och universitet göra stor skillnad.

- Digitaliseringen skapar möjligheter för att nyttja och förvalta lokaler på nya, smarta och effektiva sätt och det är en viktig möjliggörare för att nå Akademiska Hus högt uppsatta klimatmål. Samtidigt pågår branschens digitalisering här och nu och precis som för andra i branschen möter vi utmaningar i utvecklingen av nya arbetssätt, affärsmodeller och de tekniska plattformarna. Genom REDI.City och vår samlade kompetens i branschen blir vi bättre, snabbare och kan ta oss an framtiden tillsammans, säger Ulf Däversjö direktör innovation och affärsutveckling vid Akademiska Hus.

Akademiska Hus deltar i initiativet tillsammans med följande parter:

  • Fastighetsägarna
  • AMF Fastigheter
  • Fabege
  • Vasakronan
  • Hufvudstaden
  • Sveriges Allmännytta
  • Castellum
  • Stronghold
  • Mimer i Västerås
  • Epicenter Stockholm

Gruppen kommer bland annat att ge ut rapporter i olika ämnen. Först ut är en rapport om IoT (internet of things, ”sakernas internet”) och en rapport om 5G (femte generationens mobiltelefoni). Båda finns tillgängliga på webbplatsen redi.city.

Läs rapporterna här: REDI.City