Till navigation Till innehåll (s)
Informationsflöde
KTH Campus

Aha Seminarium om energismarta campus och beteenden i förändring

Skrmklipp.PNG

Bristen på el i Europa, som bland annat är en följd av kriget i Ukraina, har aktualiserat frågor om Sveriges energiförsörjning. Elpriserna har stigit till rekordnivåer och vi behöver alla bidra för att minska Sveriges totala energiförbrukning. Detta gäller även på campusområden runt om i Sverige. I detta seminarium fokuserar vi på hur elkrisen hittills har märkts på campus och vad vi gör tillsammans för att hantera den och bidra till en hållbar energiförbrukning i våra kunskapsmiljöer, på kort och på lång sikt. Vi kommer också visa konkreta exempel på hur campus används som testbädd för forskning om framtidens energilösningar.

Bristen på el i Europa, som bland annat är en följd av kriget i Ukraina, har aktualiserat frågor om Sveriges energiförsörjning. Elpriserna har stigit till rekordnivåer och vi behöver alla bidra för att minska Sveriges totala energiförbrukning.

Detta gäller även på campusområden runt om i Sverige. I detta seminarium fokuserar vi på hur elkrisen hittills har märkts på campus och vad vi gör tillsammans för att hantera den och bidra till en hållbar energiförbrukning i våra kunskapsmiljöer, på kort och på lång sikt. Vi kommer också visa konkreta exempel på hur campus används som testbädd för forskning om framtidens energilösningar.

Moderator: Elise Grosse, Sweco.

Seminariet är digitalt och det finns möjlighet att se eller lyssna på det i efterhand. Publikplats i studio finns, ange intresse i anmälan.