Till navigation Till innehåll (s)
Informationsflöde
Blåsenhusområdet

Nu påbörjas ett konstprojekt i Blåsenhusområdet

IMG_2020.jpg

Akademiska Hus, Statens konstråd och Uppsala universitet har bjudit in konstnären Amanda Selinder till att skapa ett unikt tillfälligt konstprojekt i Blåsenhusområdet . Projektet är en förlängning av de ekologiska hållbarhetsprojekt som genomförts på campusområdet.

Sommaren 2021 utför Amanda Selinder en tillfällig konstnärlig gestaltning i  Blåsenhusområdet.  Amanda kommer att undersöka de svampar, alger, bakterier och växter som hon hittar i parken och dammen, och utforska hur hon kan använda dem för att färga textiler. Konstnären kommer delvis att använda traditionella växtfärgningsmetoder som kokning och solfärgning, men i projektet kommer hon också att extrahera pigment från bakterier och svampar i laboratoriemiljö i det intilliggande Evolutionsbiologiskt centrum tillsammans med forskare på Uppsala universitet. Den färdiga gestaltningen kommer att bestå av sex textila skulpturer och stå färdiga under septembermånad.

Du kommer kunna  följa Amandas arbete på plats i Blåsenhusområdet ( grönytan mellan Campus 1477 och den stora dagvattendammen)  skyltar och en hemsida kommer även de vara hemvist för arbetsprocessen.

Via campus appen kommer vi att löpande informera om projektet. 

Bilden visar ett exempel på pigmentodling här från alger via vår dagvattendamm.