Till navigation Till innehåll (s)

Kontakt

Per Johansson
Fastighetsförvaltare;Fasticon
072 211 52 38
per.johansson5@akademiskahus.se

Hus 75, Hörsal Rockefeller

1a_sida.jpg

Kortfakta

Adress: Nobels väg 9, Retzius väg 13a, b

Anl. nr: A0075001

Arkitekt: Ture Rydberg, för ombyggnad Ahlsénarkitekter

Byggnaden ägs och förvaltas av Akademiska Hus med Karolinska Institutet (KI) som hyresgäst. De större brukarna är IHCAR, Barnmorskeutbildningen och universitetsförvaltningen.

Byggnadsguide

Kommunikationer

Adress: Campus Solna, Nobels väg 9 och 11, Retzius väg 13a och b, Stockholm

Tunnelbana, pendeltåg och bussförbindelser finns på promenadavstånd. Campus Solna nås med bil och parkering erbjuds på området och hanteras av Q-park AB. Cykelparkering och luftstationer finns på området.

Mer information finner du på www.sl.se.

Parkering

För bilburen personal och besökare finns avgiftsbelagda parkeringsplatser inom Campus Solna. Vid bl.a. infarterna till Campus finns parkeringsautomater som medger kortbetalning. 

Parkeringsplatser avsedda för fordon med tillstånd för rörelsehindrade finns i anslutning till Rockefellersalen Nobels väg 11. Se gärna campuskartan för Campus Solna

Cykelparkeringar finns runt entréerna och utanför Wargentinhuset finns även möjlighet att fylla på luft till däcken.

Service på campus

På campus finner du ett stort utbud av service, studieplatser, restauranger och caféer. Campusområdet erbjuder gott om utemiljöer, mötesplatser och idrottsaktiviteter.

För en fullständig lista över service på campus besök www.ki.se.

Tillgänglighetsinformation

Bilparkering

Parkeringsplats avsedd för fordon med tillstånd för rörelsehindrade finns i anslutning till Rockefellersalen vid Nobels väg 11. Se  gärna campuskarta för Campus Solna

Entré

Entrén vid Nobels väg 11 är försedd med ramp och automatisk dörröppnare. Entrén vid Retzius väg 13b har ramp men inte automatisk dörröppnare. 

Hörsal

I hörsal på plan 3 finns hörslinga och anpassad plats för rullstolsburna. 

Hiss

Alla våningsplan kan nås via hiss.

RWC

Toalett anpassade för rörelsehindrade finns på varje verksamhetsplan och är utrustad med lokalt trygghetslarm. Larm indikeras lokalt genom ljud och röd blinkande lampa utanför respektive rum. Det är viktigt att du som ser och hör detta larm tar kontakt med personen som behöver hjälp. Larm återställs i respektive rum genom att trycka på återställningsknappen. 

Avfall

Viss källsortering sker lokalt på varje våningsplan. I byggnadens avfallsrum sorteras avfall i olika fraktioner. Akademiska Hus ansvarar för bortforsling av hushållsavfall och hyresgästen för övriga avfallsfraktioner. 

Vid mottagande av gods ansvarar hyresgästen själv för bortforsling av lastpallar och emballage.

Övrigt avfall

Avfall så som radioaktivt-, kemiskt- och biologiskt avfall hanteras enligt specialbestämmelser.

Belysning och el

Allmänna ytor

Allmänna utrymmen så som trapphus och korridorer styrs automatiskt via tidkanal. Efter ordinarie kontorstid tänds och släcks belysningen via närvarodetektorer. I korridorer och trapphus är vissa armaturer alltid tända, s.k. ledljus.

Olika rum och lokaler

Belysningen i rummen tänds och släcks manuellt via tryckknappar innanför dörr. I vissa rum kan belysningen ljusregleras. Tänd och släck med en kort knapptryckning och ljusreglera med en lång knapptryckning.

I vissa lokaler finns dragströmställare på belysningsarmaturerna. Önskas släckning av enstaka armaturer kan denna användas.

Brandskydd

RÄDDA – VARNA – LARMA – SLÄCK 

  • Rädda dig själv och andra i din närhet, men ta inte själv för stora risker.
  • Varna andra som kan vara i fara.
  • Larma räddningstjänsten genom att ringa 112.
  • Släck branden om det är möjligt

 

Utrymningslarm vid brand

I korridorer, allmänna och tekniska utrymmen finns rökdetektorer som vid brandrök automatiskt utlöser ett utrymningslarm. Larm indikeras med ringklockor eller sirener kompletterat med blixtljus i korridorer. I publika utrymmen så som entréutrymmet och hörsalar hörs ett talande meddelande. Vid konstaterad brand ring 112 då utrymningslarmet inte är direkt vidarekopplat till Räddningstjänsten. 

Du kan själv utlösa larmet manuellt med hjälp av tryckknappar i utrymningsvägar. Begränsa brandhärden genom att stänga fönster och dörrar. 

 

Brandceller

Byggnaden är indelad i ett antal brandceller för att förhindra att brand och rök sprids. Varje brandcell avgränsas av brandklassade väggar och dörrar. I princip är alla våningsplan, trapphus, hissar, driftutrymmen och avfallsrum egna brandceller. Dörrar i brandcellsgränser kan med magnetupphängning ställas i öppet läge för transporter och stängs manuellt med tryckknapp märkt ”branddörrstängare”. Vid utlöst utrymningslarm stängs dörrarna automatiskt inom larmat område. 

Dörrar i brandcellsgränser får absolut inte spärras eller ställas upp med kilar eller dylikt! 

 

Utrymningsvägar/samlingsplats

Från varje arbetsplats kan man nå minst två utrymningsvägar. Utrymningsvägarna, som är skyltade med gröna lysande utrymningsskyltar, får aldrig blockeras. De gröna skyltarna är alltid tända och har batteribackup för att lysa även vid strömavbrott. 

Om brandlarmet utlöses ska all personal lämna byggnaden, stänga alla dörrar efter sig och samlas vid återsamlingsplatsen som är på pilosen, gräsmattan utanför entré Retzius väg 13b. Personalen anmäler sig där till utrymningsmottagaren. Ingen får avvika från återsamlingsplatsen förrän detta är gjort. 

Ventilation

Allmänt

För att få bra luftkvalitet i lokalerna är ventilationen anpassad efter det antal personer och den utrustning som planerats för rummen/lokalerna. Efter ordinarie arbetstid är ventilationen avstängd för att spara energi.

Grupprum i hus D, E och F

I vissa grupprum i hus D, E och F kan ventilationen forceras via tryckknapp. Luftflödet ökar då under inställd tid.

Hörsal

Luftflödet i hörsalen styrs av rummets temperatur och koldioxidhalt och anpassas automatiskt till personantalet. Skylt anger antal personer som salens ventilation är anpassade för.