Till navigation Till innehåll (s)

Välkommen på ett inspirerande seminarium om campus utan murar

Tisdagen den 2 februari är du varmt välkommen att delta på ett inspirerande seminarium på temat ”campus utan murar”. Vi får bl. a. lyssna till Emma Read Källblad, forskare vid KTH, som berättar om Urban Thinkscapes, Helle Juul, arkitekt och founding partner vid Juul Frost i Köpenhamn som ligger bakom rapporten ”Framtidens campusområden – från akademisk landsortsby till urban universitetshubb”, samt Rickard Stark, Creative dir., partner och arkitekt OkiDoki! Arkitekter som berättar om stadsutvecklingsprojektet Vallastaden i Linköping.

Program:

09:30 – Fika

10:00 – Presentation av dagens inspirationsföreläsare

10.15 – Urban Thinkscapes
Emma Read Källblad, forskare vid KTH, berättar om sin forskning kring "thinkscapes", hur universitet bättre kan integreras med städerna och på så sätt möjliggöra produktion av kunskap och innovation.

10.45 – Plug In - Plug out
Helle Juul, arkitekt och founding partner vid Juul Frost Köpenhamn, pratar om innovation som en kampsport och ett verktyg för att skapa nya kontaktytor och dialog mellan stad, universitet och näringsliv.

11:15 – Vallastaden i Linköping
Rickard Stark, Creative director, partner och arkitekt, OkiDoki! Arkitekter, berättar om Vallastaden i Linköping, som beskrivs som ett av landets mest innovativa samhällsbyggnadsprojekt just nu.


Anmälan
Anmälan kan göras fram t.o.m. den 26 januari genom att klicka här.

Eventinformation

Vetenskapens hus, Storgatan 53 Luleå