Till navigation Till innehåll (s)

Ny återanvändbar mugg ska minska koldioxidutsläpp på KTH Campus

Måndag, 3 november 2014
Den 3 november är det premiär för GreenCup-muggen – ett hållbart sätt att dricka kaffe när man är på språng – på KTH Campus. Förhoppningen är att studenter och anställda väljer att köpa kaffe i sin egen GreenCup termosmugg istället för i engångskoppar vilket skulle leda till att flera ton papper sparas per år och att nedskräpningen på campus minskar.

De flesta caféer och restauranger på KTH Campus ingår i ett GreenCup-nätverk. Det innebär att de säljer GreenCup-muggen till ett studentvänligt pris, samtidigt som alla som använder sin mugg får rabatt på deras varma drycker. De låga priserna och rabatten möjliggörs av att Akademiska Hus och KTH är med och finansierar muggen som ett led i hållbarhetsarbetet på KTH Campus.

GreenCup har tidigare prövats vid Linköpings universitet vilket bidragit till att det utsetts till det universitet i världen med mest "eco-friendly attitude" av en internationell studentbarometer.

- Det känns fantastiskt kul att få ta detta succékoncept vidare till Stockholm. Vi ser fram emot det nya samarbetet med Akademiska Hus, KTH, och THS, säger Joachim Westerlund, en av drivkrafterna bakom GreenCup och tidigare student på KTH. Nu hoppas vi att studenterna blir riktigt taggade och att vi kan fortsätta till fler campus med GreenCup, avslutar han.

Termosmuggen har specialdesignats för KTH Campus med symboler och färger som ska föra tankarna till campusområdet och hållbarhet. GreenCup-projektet är ett samarbete mellan Akademiska Hus, KTH, studentkåren THS och företaget GreenCup. Muggarna kommer att finnas på de flesta caféer på KTH Campus från och med den 3 november 2014.