Till navigation Till innehåll (s)

Kerstin Lindberg Göransson: Axplock från en händelserik höst

Fredag, 12 december 2014
Det har varit en oerhört rolig och händelserik höst för oss på Akademiska Hus och så här i slutet av året vill jag gärna ge er alla ett axplock ur dess innehåll.

 

Vi inledde hösten med att tillsammans med Uppsala universitet, Örebro universitet och SLU välkomna pedagoger och fastighetsansvariga från landets lärosäten till ”Rum för aktivt lärande”, ett tvådagarssymposium om framtidens lärandemiljöer. Tillsammans och med hitresta experter utforskade vi begrepp som till exempel Active Learning Classroom och vad de kan betyda för undervisningen i Sverige. Strax därefter var vi sponsor till utnämningen av Årets unga fastighetskvinna 2014. Där hade jag själv glädjen att få dela ut priset till den värdiga vinnaren Julie Lam på Peab.

Under hösten vann vackra Aula Medica Solna Stads stadsmiljöpris, detaljplanen för det nya universitetsområdet på Albano fick prövningstillstånd och beslut väntas i vår, och tillbyggnaden på ABE-byggnaden på KTH Campus certifierades Miljöbyggnad Guld. I Uppsala har vi invigt Veterinärmedicinskt och husdjursvetenskapligt centrum och Skandionkliniken. Extra roligt är att båda byggnaderna har nominerats till Årets bygge 2015. Dessutom har vi tagit första spadtaget för Uppsala universitets nya administrationsbyggnad, Segerstedtshuset

 I Lund har vi invigt nya LUX och Europas största solcellsanläggning av sitt slag. I Göteborg pågår en uppmärksammad arkitekttävling angående den nya byggnaden vid Handelshögskolan, Karlstads universitet invigde nyligen Europas första självförsörjande campus avseende kyla och värme och i Luleå togs det första spadtaget för A-huset. Jag skulle kunna fortsätta men hänvisar er istället med varm hand till vårt nyhetsflöde på "nya" webbplats som berättar mer om det mesta.

Slutligen vill jag önska er alla en god helg och en bra start på det nya året.

Kerstin Lindberg Göransson, vd Akademiska Hus