Till navigation Till innehåll (s)

Årsredovisning 2014 – med hållbarhet i fokus

Tisdag, 31 mars 2015
Nu kan du läsa Akademiska Hus årsredovisning för 2014. I år finns hållbarhetsredovisningen integrerad, eftersom dessa frågor är en självklar och uttalad del i vår affärsstrategi och styrning, och genomsyrar all verksamhet.

Hållbarhetsredovisningen görs enligt riktlinjerna för GRI G4 (Global Reporting Initiative, generation 4) och är en integrerad del i årsredovisningen med samverkan, hållbarhet och affärsmässighet i fokus.

Utvecklingen av våra kunskapsmiljöer fortsatte med oförminskad kraft under 2014, och vi arbetar tillsammans med våra kunder i en rad spännande projekt. Inte minst med våra fyra hållbarhetsmål, där bland annat halvering av mängden köpt energi ingår.

Under 2014 invigdes ett flertal nya byggnader, bland andra Skandionkliniken i Uppsala och Veterinärmedicinskt- och husdjursvetenskapligt centrum (VHC) på Ultuna, och det delvis nybyggda LUX i Lund, ett centrum för humaniora och teologi där arkitekterna bakom LUX dessutom tilldelades Lunds stadbyggnadspris 2014.

Sedan hösten 2014 har vi också ett förtydligat uppdrag, som nu även omfattar möjligheten att bygga och förvalta studentbostäder. Vi bidrar redan till byggandet av fler än 6 000 studentbostäder, och får nu möjlighet att utöka detta och på så sätt öka attraktiviteten för våra campusområden, vilket är av stort värde för våra kunder.