Till navigation Till innehåll (s)

Ny inriktning för studentbostäder på Campus Solna

Onsdag, 29 april 2015
Akademiska Hus har beslutat att tillsammans med Karolinska Institutet utreda möjligheterna att i egen regi bygga 400 nya forskarbostäder inom Campus Solna. 

Akademiska Hus och HEBA är överens om att inte fullfölja intentionerna i tidigare tecknat ¨letter of intent¨ från 2012 gällande dessa bostäder. 

Studentbostäder är en högaktuell fråga för Akademiska Hus. Just nu planeras för hur bolaget ska agera i framtiden utifrån sitt förtydligade uppdrag som möjliggör för Akademiska Hus att själva bygga och äga studentbostäder. På Campus Solna kommer nu Akademiska Hus tillsammans med Karolinska Institutet utreda möjligheterna för att i egen regi bygga upp till 400 nya forskarbostäder. En detaljplan som möjliggör detta ska upp i Solna stads kommunfullmäktige för beslut inom kort. 

Även innan uppdraget förtydligades arbetade Akademiska Hus för att främja studentbostadsbyggandet. Bland annat genom att möjliggöra för andra aktörer att bygga på och i anslutning till campus, i de fall där det är möjligt. I studentstäderna Stockholm, Uppsala, Lund, Göteborg, Umeå och Luleå medverkar Akademiska Hus till att mer än 6000 studentbostäder kan byggas på våra campus.