Till navigation Till innehåll (s)

Cykeldag på KTH Campus lockade många studenter

Tisdag, 25 augusti 2015
Under måndagen hälsades nya studenter på KTH välkomna genom en mässa som i år fokuserade på campusutveckling och hållbarhet. Akademiska Hus och KTH:s miljögrupp hakade på och ordnade i samband med detta en cykeldag för att uppmärksamma studenter och anställda vid KTH Campus om fördelarna med att välja cykeln framför bilen eller bussen. 

 

Cykeldagen arrangerades i samband med KTH:s inspark av nya studenter. Genom en mässa tillsammans med olika utställare - allt från cykelförsäljare, mekaniker, flyttföretag på cykel och utställning av elcyklar - uppmärksammande Akademiska Hus och KTH:s miljöavdelning studenter, anställda och andra personer på campus om vinsterna av att välja cykeln som transportmedel, både för trafikmiljön och hälsans skull. 

Insparksdagen var välbesökt med drygt 2 500 studenter varav de allra flesta var nya studenter vid KTH. Under dagen fick de information om och en rundtur på campus. Besökarna var många och det fanns många nyfikna frågor och bra förslag på hur campus kan förbättras ytterligare för cyklisterna.