Till navigation Till innehåll (s)

ElectriCity uppmärksammar elbusslinje genom ytterligare en överraskningskonsert – nu med Zara Larsson

Torsdag, 24 september 2015
Det unika samarbetet ElectriCity har resulterat i Göteborgs första moderna elbusslinje, där Akademiska Hus är en av aktörerna i projektet. I tisdags startade kampanjen Silent Bus Sessions då Seinabo Sey framförde två av sina låtar inför ovetande resenärer på de tysta bussarna. Idag släpps videor från en annan av Sveriges hetaste artister – Zara Larsson.



Ovetande passagerare trodde knappt sina ögon när de klev på bussen den 7 september och hamnade mitt i en konsert med Zara Larsson. Under Silent Bus Sessions spelade den svenska artisten två låtar i unik tappning på en av stadens nya elbussar. Nu släpps musikvideor från spelningen. Syftet är att lyfta fram ElectriCity, samarbetet som möjliggjort den nya elbusslinjen. Silent Bus Sessions har producerats för att visa på hur tysta de nya elbussarna är – ljudnivån är så låg att det är möjligt att genomföra akustiska konserter och musikvideoinspelningar.

– Det var en väldigt speciell inspelning. Dels att sjunga ”Better You” för första gången, men framför allt med tanke på att det ju är en ganska speciell miljö och att passagerarna inte riktigt visste vad som skulle hända, säger Zara Larsson.

Elbusslinjen, som startade den 15 juni, är ett resultat av samarbetet ElectriCity. Bussarna på den nya linje 55 är betydligt tystare än vanliga bussar och förhoppningen är att kampanjen ska dra ytterligare uppmärksamhet till den elektriska kollektivtrafiksatsningen.

ElectriCity är ett samarbete mellan 14 partners inom näringsliv, forskning, stad och region. En av parterna är Akademiska Hus, som engagerar sig i projektet för att i sitt uppdrag att stärka Sverige som kunskapsnation främja hållbara kommunikationer till och från campusområdena Chalmers Johanneberg till Chalmers Lindholmen.

– ElectriCity har gett ytterligare en dimension av en framtidsinriktad kollektivtrafik som gör Chalmers Campus Johanneberg ännu attraktivare, säger Birgitta Hohlfält van Dalen, regiondirektör Akademiska Hus region Väst.

Silent Bus Sessions

Musikvideor från Zara Larsson.

Filmerna är producerade av ElectriCity.