Till navigation Till innehåll (s)

Första spadtaget för studentlägenheter i Flemingsberg

Torsdag, 24 september 2015
Den 24 september togs det första spadtaget för 433 nya hyreslägenheter för studenter och forskare i Flemingsberg. Akademiska Hus regiondirektör i Stockholm, Sten Wetterblad, var en av dem som var med och höll i den symboliskt viktiga spaden.

Flemingsberg

Akademiska Hus tecknade tidigare i år ett avtal med bostadsföretaget ByggVesta om försäljning av mark på Campus Flemingsberg. Tillsammans har de två företagen arbetat fram en detaljplan för student- och forskarbostäderna.  Bostadshusen kommer att ligga på campus vid Alfred Nobels Allé och innehålla lägenheter i olika storlekar, från 1:or till 4:or med yteffektiva och flexibla planlösningar som möjliggör så kallade kompiskontrakt där flera hyresgäster delar på hyran. Här kommer ett av Sveriges största campusområden med plats för upp till 1 000 boende att skapas.

Projektet är en stor satsning i denna expanderande del av Stockholmsregionen och ett bidrag till att minska den akuta studentbostadsbristen.  Projektet har blivit möjligt genom gott samarbete mellan Akademiska Hus, Huddinge kommun, Södertörns Högskola samt ByggVesta.

– Vi anstränger oss för att det ska byggas fler studentbostäder i regionen då studentbostadsbristen slår väldigt hårt mot Stockholms konkurrenskraft som studie- och forskningsort. Men dessa bostäder bidrar inte bara till att minska bostadsbristen utan är också viktiga för att göra campus levande dygnet runt, säger Sten Wetterblad, regiondirektör på Akademiska Hus region Stockholm.

Första inflyttning i Campus Flemingsberg är planerat till maj 2017.