Till navigation Till innehåll (s)

Konstinvigning i Ulls hus – ny huvudbyggnad på Campus Ultuna

Onsdag, 16 september 2015
Den 15 september hölls högtidlig invigning av Sophie Totties konstverk P.Ull, som fått sin plats i SLU:s nya huvudbyggnad Ulls hus på Campus Ultuna.

P.Ull är utformat så att det hundratals glimrande reflektrande mässingspunkterna i terazzogolvet förändras i mönster när ljusinfallet skiftar. Några skärningspunkter i konstverket,är Phantheon, templet för alla gudar, och den motsägelsefulla husguden Ull. Objektet, som kompletterar golvteckning, utgår från konstnärens tidigare arbeten kring olika torg. 

Ulls hus är det fjärde stora nybyggnadsprojektet i den omfattande förnyelsen av Campus Ultuna. Ytterligare en pusselbiten på plats för det nya Campus Ultuna, som kommer att göra SLU till en av de modernaste och mest kompletta kunskapsmiljöerna i landet.

Det moderniserade och mer kompakta campusområdet kommer att öka möjligheterna till samarbete mellan universitetets olika verksamheter, ge en mer studentanpassad miljö och samtidigt innebära ett mer effektivt utnyttjande av lokalerna. Genom de energieffektiva nya byggnaderna kommer dessutom universitetets ekologiska fotavtryck att avsevärt reduceras i förhållande till idag.