Till navigation Till innehåll (s)

Idégeneratorn lockar studenter att tävla för hållbarhet

Onsdag, 11 november 2015
Idégeneratorn är namnet på den tävling som ska locka fram Uppsalastudenters bästa förslag på hur Ultuna kan bli Sveriges mest hållbara campus. Under onsdagen fick de sju tävlande lagen möjlighet att träffa några av Akademiska Hus experter inom hållbarhet, energi och arkitektur.

Idégeneratorn samlar studerande från såväl SLU som Uppsala Universitet och vinnarlaget kommer att få förverkliga sitt förslag under en betald praktikperiod hos Akademiska Hus region Uppsala. Tävlingen arrangeras av Drivhuset och SLU Holding i samarbete med Ultuna Studentkår, föreningen för civilingenjörer i miljö- och vattenteknik och föreningen för energisystemteknologerna.

Experter på plats

Tanken är att studenterna genom en praktisk övning ska få testa på att generera idéer som i sitt utförande kan tillföra något till hållbarhetsarbetet på campusområdet. Tävlingen sker i flera steg och under onsdagens moment erbjöds lagen att testa sina idéer på representanter från olika områden verksamma på Akademiska Hus. På plats fanns hållbarhetschefen Mia Edofsson, arkitekturrådet Ingrid Gustafsson, chefen för förvaltningsstöd i region Uppsala Daniel Eriksson, fastighetschef Per Nilsson och kommunikatören Ebba Lagersten.

Under ett par intensiva timmar på plats i Ulls hus stöttes de sju lagens kreativa tankar och idéer kring campusutveckling och hållbarhet för att avslutas med en workshop i pitchteknik. Nästa vecka avgörs tävlingen då lagen ska presentera sina förslag för en jury med representanter från Akademiska Hus, SLU, SLU Holding och Drivhuset. Vinnarlaget utses den 18 november.