Till navigation Till innehåll (s)

Blogg: Miljöcertifiering genom geoenergi

Onsdag, 6 juli 2016
Ny Teknik och företaget Adven ordnade under onsdag morgon in till ett seminarium om geoenergi och användning av energikällan som ett verktyg för miljöcertifiering. Akademiska Hus energistrateg Johan Tjernström var inbjuden för att berätta om vårt energiarbete och våra erfarenheter om geoenergilösningar. Johan lyfte även vår starka driftorganisation där engagemang gör att vi kan arbeta energismart.

Tillsammans med representanter från Sweden Green Building Council, Castellum och Adven diskuterades geoenergi och miljöcertifiering. Allt fler hyresgäster ställer krav på miljöcertifierade byggnader och att kunna använda geoenergi som primär energikälla är ett sätt att skapa självförsörjande fastigheter. Johan berättade om Akademiska Hus större geoenergianläggningar, bland annat hus Vänern och marklagret på Arrheniuslaboratoriet på Stockholms universitet.

Johan berättade även om arbetet med Albano där stadsdelen som sådan är tänkt att miljöcertifieras, Albano är ett av tio pilotprojekt i Citylab action. Panelen var överens om att miljöcertifiering allt mer ses som ett hygienkrav och konkurrensfaktor.

Akademiska Hus har som mål att alla våra nya byggnader som lägst ska certifieras enligt Miljöbyggnad Silver, läs mer om våra hållbarhetsmål och vårt energiarbete via länkarna nedan.

Följ @akademiskahus på Twitter och Instagram för fler uppdateringar från vår närvaro i Almedalen.