Till navigation Till innehåll (s)

Akademiska Hus medverkar i projekt för bättre källsortering på LTU

Tisdag, 23 augusti 2016
Under måndagen fick Akademiska Hus tillsammans med Luleå Tekniska Universitet (LTU), Luleå Renhållning samt Lindbäcks Bygg det unika tillfället att träffa och informera de nya studenterna om vårt gemensamma renhållnings- och källsorteringsprojekt på campus. Ett hållbarhetsinitiativ som möttes av både intresse och hejarop från studenterna.

Akademiska Hus förvaltare Toyne Ringwald informerar om källsorteringen och hållbarhetsarbetet på campus i Luleå.

Under måndagen anordandes en välkomstdag för de 2000 nya studenterna som nu börjar sin utbildning på Campus Luleå. Tillsammans med övriga samarbetspartners i det femåriga projektet CSS (Cirkeln ska slutas) informerade Akademiska Hus om hur vi gemensamt skall sträva efter att förbättra källsorteringen både på campus och i studenternas hemmiljö. Och det finns mycket att förbättra! Under 2015 genomfördes en sopsorteringsstudie på campus som visade att endast 38% av det som kastas i "Brännbart" hör hemma där. projektgruppen har därför gjort flera åtgärder på campus och under hösten väntar fler aktiviteter, vilket togs emot mycket positivt bland studenterna.

Under den efterföljande "Nollemässan" delade projektgruppen ut 750 st. set för källsortering i hemmet till de studenter som visade intresse, och efterfrågan visade sig vara mycket större än så.

Påsar för källsortering i hemmet delades ut till studenterna.

Under hösten kommer projektgruppen att jobba vidare med olika aktiviteter för att göra campus ännu mer hållbart. Man kommer bland annat att genomföra dörrknackning i området med besök hemma hos  studenter i närområdet för att informera och överlämna en särskild påse för källsortering. Projektgruppen kommer även att medverka under den hållbarhetsvecka som studenter vid LTU anordnar vecka 38.

- Under projektets gång kommer vi också att utföra återkommande plockanalyser av det sorterade avfallet för att se hur vi lyckas, berättar Toyne Ringwald, förvaltare för Akademiska Hus i Luleå.

Läs mer om projektet här.