Till navigation Till innehåll (s)

Utställning om den hållbara universitetsstaden i Umeå

Fredag, 23 september 2016
Idag deltar Akademiska Hus i utställningen "Den hållbara universitetsstaden" på Universum vid Umeå universitet, under den årliga hållbarhetsveckan i Umeå.

På en sex gånger sex meter stor karta över universitets- och sjukhusområdet har vi tillsammans med Umeå Kommun, Västerbottens läns Landsting, Umeå universitet, Umeå energi, Vakin, Skanska, Upab, Sveriges lantbruksuniversitet och Cleaner Growth placerat ut kubbar som visar vårt arbete med hållbarhet. För Akademiska Hus del så väljer vi bland annat att lyfta fram arbetet med campusplanen, våra projekt som ingår i Smart Cities och våra pågående byggprojekt.

– Det handlar inte bara om att visa upp vårt hållbarhetsarbete det är minst lika viktigt att lyssna på de som vistas i området och höra deras idéer om hur vi kan skapa en hållbar Universitetsstad. Vi hoppas på bra möten och dialog med studenter och allmänhet under fredagen, säger Olov Bergström som tillsammans med Katja Blomdahl och Fredrik Nyberg kommer bemanna vår monter.

SEE hållbarhetsveckan är ett samarbete mellan Länsstyrelsen i Västerbotten, Västerbottens läns landsting, Region Västerbotten, Umeå universitet, Umeå kommun, Visit Umeå och Nolia AB.