Till navigation Till innehåll (s)

Fastighetsföretag bildar förening för att säkra branschens kompetensförsörjning

Tisdag, 1 november 2016
För att möta rekryteringsbehovet i den egna branschen har fastighetsföretag i Göteborgsregionen startat föreningen ”Fastighetsbranschens centrum för utbildning och rekrytering” eller "FABUR". Akademiska Hus var ett av företagen som tog initiativ till satsningen. I december startar de två första yrkeshögskoleutbildningarna i FABUR:s regi.

Fastighetsbranschen har ett mycket stort och växande rekryteringsbehov. Den ideella föreningen FABUR skapades i somras för att kunna bedriva utbildningsverksamhet i form av yrkeshögskole-, arbetsmarknads- och vuxenutbildning. Syftet med föreningen är bland annat att bidra till den framtida kompetensförsörjningen i branschen.

Med hjälp av insamlade medel från medlemsföretagen har FABUR köpt Fastighetsakademin i Göteborg för att bedriva utbildningarna. Redan den 19 december startar en utbildning för fastighetsingenjörer och en för drift- och fastighetstekniker. Ytterligare utbildningar startar hösten 2017.

Fastighetsakademin har ansökt om att starta fyra utbildningar hos Myndigheten för yrkeshögskolan; Drift- och fastighetstekniker, Fastighetsförvaltare, Fastighetsingenjör och Fastighetsvärd. På sikt ska FABUR även erbjuda vidareutbildning för befintlig personal, utbildningar på uppdrag av till exempel Arbetsförmedlingen och fungera som ett testcenter för validering av olika kompetenser inom branschen.

Läs mer på www.fabur.se eller www.fastighetsakademin.se