Till navigation Till innehåll (s)

Bra workshops inför Linköpings campusplan

Tisdag, 6 december 2016
Flera workshops har hållits för att samla in underlag till arbetet med Linköpings nya campusplan. Tillsammans med lärosätet har Akademiska Hus fått in bra synpunkter ur en rad perspektiv – en förutsättning för ett bra campusplanarbete.

– Mellan workshopparna har vi haft arbetsgruppsmöten i lite olika former för gemensam analys och diskussion kring den framtida gestaltningen av området. Detta kommer att ge oss underlag för att arbeta fram ett utkast till campusplan under början av nästa år, säger Ingrid Gustavsson, arkitekturråd på Akademiska Hus.

Några exempel på fokusområden är hur vi utvecklar Corson och utökar antalet studentbostäder på campus, samt hur entréer och ingången ska tydliggöras och vidareutvecklas. Ett spännande inslag i just campusplanen för Linköping är den digitala teknikens påverkan och gestaltning i den fysiska miljön.

Metodiskt arbete

Akademiska Hus utgår från en särskilt metod framtagen för just campusutveckling. Tillsammans med ett flertal lärosäten arbetar vi kontinuerligt enligt samma modell, samtidig som vi alltid arbetar utifrån det enskilda lärosätets förutsättningar. Målet är att skapa attraktiva campusområden och konkurrenskraftiga kunskapsmiljöer – det vill säga miljöer som förutom hög kvallitet på undervisning och forskning också erbjuder tillgång till exempelvis service, kultur och idrott.

Akademiska Hus har sedan 2011 ett mål att våra campusområden ska ha en plan som är högst fem år gammal. Skälet till att målet är tidssatt är att en förnyad vision och en förankrad målbild stärker vårt gemensamma arbete med hyresgästerna när det gäller vår gemensamma fysiska miljö.