Till navigation Till innehåll (s)

För mer information

Li Lövehed
Chef Energi och Hållbarhet
070 293 27 90
li.lovehed@akademiskahus.se

Nya boplatser för fåglar och fladdermöss i Lund

Tisdag, 13 december 2016
Nu har fåglar, fjärilar, fladdermöss och insekter bättre förutsättningar för att hitta bostäder i Lund. Akademiska Hus har nämligen tillsammans med Lunds kommun och Lunds universitet etablerat ett 40-tal holkar på campus.

– Syftet med holkarna är att öka den biologiska mångfalden och bidra till en mer hållbar miljö. Campusområdet är en spridningskorridor för arter inom Lund, från Brunnshög till Botaniska trädgården och vidare till Stadsparken, säger Lovisa Bergsten, projektledare för Holkprojektet.

Holkarna är byggda av studenter vid den internationella masterutbildningen ”Hållbar stadsgestaltning” vid Arkitektskolan i Lund och de har placerats ut längs gröna stråk, i buskage och träd.

– Projektet är ett bra exempel på samverkan mellan kommunen universitetet och Akademiska Hus och hur vi tillsammans kan medverka till ökad artrikedom hos fåglar och insekter i urban miljö. Speciellt bra att studenter har kunnat delta. Ett spännande arbetssätt som kan användas på flera campus, säger Li Lövehed, energistrateg på Akademiska Hus, Region Syd.