Till navigation Till innehåll (s)

För mer information

Marie Löwling
Fastighetschef
072 527 31 18
marie.lowling@akademiskahus.se

Workshop om framtidens mat i Ultuna

Tisdag, 6 december 2016
Tillsammans med Sveriges lantbruksuniversitet arbetar Akademiska Hus med satsningen Green Innovation Park, en helt ny företagspark under uppbyggnad i Uppsala. Den gemensamma nämnaren för aktörerna i parken är att de vill verka för en hållbar framtid och en del av kompetensspetsen i parken är framtidens hållbara livsmedelsproduktion.

Workshop om framtidens mat i Ultuna

Fredagen den 2 december anordnades en workshop där olika aktörer bjöds in för att tycka till och påverka målbilden för den framtida utvecklingen.

– Jag är imponerad över engagemanget och drivet hos alla deltagare på workshopen, det bådar gott för den fortsatta utvecklingen av samverkan inom Green Innovation Park säger Sara Brännström, verksamhetsledare, SLU.

Vad krävs för att skapa en ledande miljö för framtidens mat? Vilka aktörer behöver finnas på plats? Vilka behöver samverka med varandra för att skapa innovativa nya lösningar på framtidens utmaningar? Hur behöver platsen utvecklas för att skapar de bästa förutsättningarna? Det var frågor som ställdes då ett 30-tal studenter, forskare och företag under en dag samlades till en workshop för att diskutera den fortsatta utvecklingen av Green Innovation Park i Ultuna.

– Tack till alla er som bidrog under dagen. Vi fick med oss en karta av bra idéer att jobba vidare med när det gäller den fysiska utvecklingen av området, säger Marie Löwling fastighetschef Akademiska Hus.

Processledare för dagen var Malin von Essen vars företag Malin von Essen AB är en av hyresgästerna i parken.

– Green Innovation Park valde metoden Open Space för dagens workshop. Den innebär att deltagarna självorganiserar sig för att få diskutera egna frågor som hör ihop med mötets tema. Det verkade passa den här gruppen eftersom engagemanget var högt och resultatet blev fylligt, säger Malin von Essen.

Workshop om framtidens mat i Ultuna