Till navigation Till innehåll (s)

För mer information:

Johan Svahn
Avdelningschef
076 780 29 59
johan.svahn@akademiskahus.se
Informationsflöde
Campus Örebro

Minskade ventilationstider i sommar för en minskad klimatpåverkan

Gäller Teknik- och Entréhuset: Som ett led i vårt gemensamma arbete med att minska Örebro universitets klimatpåverkan och ytterligare minska vårt behov av energi kommer vi att testa att minska grundventilationen under semestermånaderna i Teknik- och Entréhuset.

Vi gör detta nu eftersom det är färre personer på campus under sommaren samtidigt som vi använder stora mängder energi för att kyla ner husen. 

Starta ventilationen manuellt m.h.a. den blå knappen  (bild nr två ovan )

Ventilationen kommer att gå 07:00-11:00 alla vardagar under perioden 26 juni – 4 augusti. Är ni på plats övrig tid kan ventilationen startas med den blå knappen. Då startas ventilationen i två timmar från knapptryck, oavsett tid på dygnet.

Då det finns flera olika ventilationsaggregat i husen ska ni använda den knapp som är närmast er arbetsplats. 

Tanken är inte att det ska bli ett sämre inomhusklimat för er utan att ni använder knapparna när ni är på plats.  Vi kommer efter sommaren att utvärdera hur det har fungerat i husen samt hur energianvändningen påverkats.

Sprid gärna detta vidare till era kollegor som kommer jobba under sommaren samt kontakt gärna oss på Akademiska Hus om ni har några funderingar.