Till navigation Till innehåll (s)

För mer information:

Martin Sandelin
Avdelningschef
073 065 82 19
martin.sandelin@akademiskahus.se
Informationsflöde
Frescati

Aktivitetsskåp inspirerar till rörelseglädje och utomhusvistelse på campus

Campus Frescati och Kräftriket är bland de första campusområdena i landet att testa en ny sorts aktivitetsskåp. Akademiska Hus har investerat i två skåp, placerade på centrala Frescati och på Kräftriket i anslutning till det nya utegymmet. Aktivitetsskåpen ger enkel tillgång till olika aktiviteter utan krav på egen utrustning, vilket vi hoppas inspirerar till rörelse och att våra utemiljöer på campus används ännu mer.  

Akademiska Hus är en av Sveriges största markförvaltare och i det uppdraget är utomhusmiljöerna kring fastigheter en viktig del. Vi arbetar mycket tillsammans med er, våra kunder, för att utveckla och skapa attraktiva utemiljöer runt om i landet. Forskning visar att gröna miljöer kan göra en plats mer avstressande och stimulerande och även påverka återhämtning och koncentrationsförmåga positivt. 

Aktivitetsskåp på campus

I utvecklingen av utemiljöerna är det viktigt att skapa förutsättningar för aktivitet och rörelse, vilket redan görs genom t.ex. utegym, gång- och cykelstråk, boulebanor med mera. Konceptet med en delningsplattform och aktivitetsskåp kommer att komplettera de redan befintliga möjligheterna och aktivera de gröna miljöerna kring campus. 

Hur gör man?

Via en app kan du som användare se var det finns aktivitetsskåp och vilka aktiviteter som finns i dem. Några exempel på material är bollar för olika sporter, kubb, superjenga, pulka med mera. Fördelarna är många, till exempel:

  • Hållbarhet genom delning
  • Främja tillgång över ägandeskap
  • Favorisera hållbara produkter och minska engångskonsumtion
  • Socialt kapital Stärka banden mellan individ och samhälle
  • Hälsa Inspirera rörelse och lek
  • Attraktiva utemiljöer
  • Jämställdhet, alla ska med, alla ska ha tillgång

Ladda ner appen och testa! Sök på ”Piffl” så hittar du den enkelt.